L’Hospitalet de Llobregat, 22 de juliol de 2014

El passat dilluns 21 de juliol es va rubricar l’acord de col·laboració entre El Llindar, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet per tirar endavant una Escola de Restauració a la ciutat.

Mitjançant aquest acord, la Diputació de Barcelona aportarà 500.000€ per a les obres d’adequació de l’antic Edifici de Correus on s’ubicarà l’Escola. Un cop finalitzades les obres, el consistori cedirà la gestió a El Llindar. Aquest suport es suma als ja existents amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Fundació La Caixa.

L’Escola de Restauració entrarà en funcionament el curs 2015-2016. S’hi oferiran itineraris que alternin formació certificada i treball en les especialitats de cuina i sala. Per fer-ho possible, l’Escola disposarà d’un servei de bar i restaurant obert al públic gestionat pels propis alumnes. L’objectiu final és millorar l’ocupabilitat de joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat el sistema educatiu o corren el risc de fer-ho.

D’aquesta manera es fa un aposta col·lectiva entre administracions públiques, entitats socials i el món empresarial, per oferir formacions més llargues, integrals i acreditades que realment millorin les possibilitats de retorn al sistema educatiu o d’entrar al mercat laboral en millors condicions.

La importància de l’acord queda demostrat amb la presència dels representants de totes les parts implicades: el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, la vicepresidenta segona d’aquesta corporació, Mercè Conesa, l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, la Directora d’El Llindar, Begonya Gasch i el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Lluís Esteve.

L’Escola de Restauració seguirà el model d’Escola de Segona Oportunitat que promou i ja implementa El Llindar al Centre de Formació i Assessorament en Imatge Personal Cebado – El Llindar a Cornellà de Llobregat.

Més informació