Des de diferents llocs, 09 d’abril de 2020

L’equip educatiu ha treballat de valent per reinventar-se i adaptar les propostes pedagògiques per mantenir els itineraris formatius online. Video-instruccions, receptes narrades, un compte d’Instagram, jocs de taula, teixir mascaretes a casa, o els patis online són alguns dels exemples. Al final, del que es tracta és d’aprofitar els canals de comunicació i llenguatge dels i les joves per salvar la barrera de la distància.

VÍDEO-INSTRUCCIONS

Enviar una tasca per WhatsApp o correu electrònic no sempre és sinònim de que es faci. Manca un petit acompanyament per emmarcar l’activitat i poder resoldre alguns dubtes. El mateix que succeeix quan es treballa a l’aula o al taller. Per això, molt sovint els propis docents han començat a gravar-se per presentar les activitats que han de fer. Donen instruccions, missatges d’ànims o oferiments per conversar de tot allò que pugui preocupar als joves. Ajuda a humanitzar la formació online i està tenint molt bons resultats.

RECEPTES DES DE CASA

L’equip d’El Repartidor està compartint receptes amb els seus alumnes a través de vídeos i fotografies. Molts dels alumnes s’han animat i estan començant a compartir els seus plats. A més, des del compte d’Instagram d’El Repartidor es començaran a compartir algunes d’aquestes receptes. És una manera de seguir fent-se present amb les persones que opten pel nostre restaurant a l’hora d’esmorzar, dinar o sopar.

INSTRAGRAM COL·LECTIU

Una altra iniciativa per mantenir el contacte té a veure amb una de les xarxes socials més utilitzades per adolescents i joves: Instagram. S’ha creat un grup privat només per alumnes de l’Aula Taller i professionals. S’hi plantegen reptes diaris, preguntes, propostes per a que tothom hi pugui contribuir… Està tenint molta vida.

JOC DE L’OCA ESPORTIU

Quedar-se a casa no ha de voler dir quedar-se quiet. Així que des d’Esport s’ha preparat un Joc de l’Oca ben esportiu. Una activitat que combina l’activitat física amb la recerca d’informació i la preparació de materials. No tothom viu en un espai òptim per fer esport, però s’ha trobat un punt intermig per a que tothom pugui fer algunes de les pràctiques esportives.

MASCARETES FETES A CASA

Des del Taller de Tèxtil s’ha animat als adolescents i joves a confeccionar les seves pròpies mascaretes. La voluntat és que es puguin teixir les seves, però també per a la resta de la família.

PATIS OBERTS…ONLINE

Els espais per veure’ns les cares, parlar de com estem i com ens va tot plegat són importants. Per això s’ha començat a organitzar el “pati” per videoconferència. Aplicacions com el Jitsi Meet, fàcil d’utilitzar i gratuïta, s’ha convertit en una nova eina per recuperar l’hora del descans encara que sigui virtualment. Per aquells joves que tenen una connexió a Internet més limitada, es proposen trucades més tradicionales entre professionals i ells o elles.