Cornellà de Llobregat, 26 de gener de 2015

L’Auditori de Cornellà de Llobregat va acollir durant el passat 23 i 24 de gener unes jornades per a reflexionar, debatre i fer propostes per lluitar contra la pobresa a la ciutat. Hi ha passat 500 persones, entre representants d’entitats socials i empreses, així com ciutadans i ciutadanes a títol individual.

Les jornades es van organitzar al voltant de dues taules rodones d’experts i entitats socials, tres tallers de treball per fer propostes concretes per intentar frenar l’emergència de la nova pobresa i pal·liar els efectes de la crisi, la presentació de bones pràctiques actuals a la ciutat i la lectura final del Manifest de la ciutat de Cornellà contra la pobresa.

Al llarg dels dos dies es van formular 122 propostes, de les quals s’han prioritzat 23. Entre elles, posar en marxa nous sistemes de distribució d’aliments; crear línies de col·laboració entre el tercer sector i l’Ajuntament per atendre les patologies psicosocials derivades de la crisi econòmica; realitzar adaptacions i petites reparacions per millorar l’autonomia de les persones grans a les seves llars; i prioritzar l’ocupació de persones aturades majors de 45 anys

Aquestes jornades s’emmarquen en l’Acord Social contra la Crisi, impulsat per l’ajuntament amb 34 organitzacions de la ciutat, i renovat el 2012. Entre d’altres, l’acord ha permès impulsar iniciatives com la Botiga Solidària, l’Oficina de Mediació Hipotecària, o els plans d’ocupació local.

Més informació