Cornellà de Llobregat, 7 de juny de 2017

La Fundació El Llindar inaugura la nova Escola d’Automoció El Llindar – M Automoción. És un pas més en la construcció d’un Centre Educatiu de Noves Oportunitats. La família professional d’automoció es suma a les d’imatge personal, restauració,  manteniment d’edificis i vivers i jardins. Per fer-ho possible s’ha aliat amb una empresa líder del sector de l´automoció com és  M Automoción. L’Escola oferirà un alternativa formativa per aquells adolescents i joves que han quedat exclosos del sistema educatiu o corren el risc de fer-ho.

Compta amb un espai homologat de 480m² per impartir formacions professionalitzadores certificades en quatre especialitats: mecànica ràpida, electromecànica, sistemes de transmissió i mecànica de motor. D’aquesta manera El Llindar dissenya itineraris formatius de dos anys de mitjana, flexibles, en alternança entre la formació i treball, i amb un acompanyament subjectiu permanent. Aquesta proposta garanteix una formació més completa i, per tant, una millor preparació per prosseguir la formació a Cicles Formatius o entrar al món laboral. L’Escola d’Automoció acollirà anualment a 60 joves d’entre 14 i 21 anys, distribuïts en propostes formatives d’introducció a l’automoció per adolescents que cursen una ESO flexible i adaptada, i els itineraris formatius especialitzats de Formació Professional Inicial per joves a partir de 16 anys.

L’aliança amb M Automoción com a principal soci de coneixement és la clau per garantir un desplegament de la família professional proper amb la realitat laboral, i per explorar alternatives formatives. En un primer moment ha assessorat i ha contribuït a l’adequació i distribució de l’espai, en el disseny curricular de les formacions i ha proveït d’utillatge. Actualment s’estan explorant altres vies de formació que incloguin, per exemple, estades formatives en alguns dels seus tallers d’automoció.

Aquest projecte també ha sigut possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del Programa de Noves Oportunitats per a Joves de Garantia Juvenil.

La mateixa Escola també acull el GarageLab, un laboratori de fabricació digital (FabLab). Impulsat amb la Fundación Orange, està pensat per explorar les noves vies formatives que proporciona la fabricació digital, els entorns makers  i la indústria 4.0. Es treballa col·lectivament amb diferents eines de programació, software 2D/3D i la fabricació física dels projecte, seguint la filosofia FabLab i el context maker. Actualment el GarageLab és un espai co-dissenyat i co-creat pels propis alumnes, i compta amb una impressora en 3D, una impressora làser i una impressora de vinils.

La inauguració ha tingut lloc aquest dimecres amb la participació dels propis joves que han exercit de guies als diferents espais. L’acte també ha comptat amb la presència del Sr. Pere Guardiola Tey, President de la Fundació El Llindar, el Sr. Claudio García García, President d’M Automoción, la Sra. Blanca Villamía Uriarte, Responsable de Projectes de la Fundación Orange, el Sr. Jesús Quiroga Martínez, Subdirector general de la Secretaria Tècnica del SOC i responsable de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC, i el Sr. Antonio Balmón Arévalo, Alcalde de Cornellà de Llobregat.