Cornellà de Llobregat, 27 de novembre de 2018

El Consell Català de Formació Professional va començar al 2014 a premiar la trajectòria individual desenvolupada en el camp de la Formació Professional, amb l’objectiu de reconèixer, valorar i fomentar les tasques individuals desenvolupades en aquest àmbit. Aquests premis volen distingir les tasques meritòries en activitats relacionades amb l’FP fetes a Catalunya, que destaquin pel seu significat, valor, dedicació, exemplaritat, així com per l’adequació a les necessitats del mercat laboral, docència, aprenentatge, innovació, gestió, elaboració de metodologies i materials, entre altres.

Aquest any 2018, una de les persones guardonades ha estat Begonya Gasch, directora general de la Fundació El Llindar. La Begonya ha volgut fer extensiu el reconeixement, no només a la seva trajectòria. La directora llegeix el premi com un reconeixement al treball col·lectiu, a la Fundació El Llindar, a la manera d’entendre l’educació i la persona. Un reconeixement al treball per l’equitat educativa i la igualtat d’oportunitats per part de tot l’equip de l’escola.

Preguntada en clau de futur, la Begonya identifica que els reptes de la formació professional passen per flexibilitzar-la i adaptar-la als diferents públics i necessitats en tots els formats i itineraris educatius que calguin; per connectar-la més amb el món de l’empresa de forma real i eficient; per prestigiar-la socialment cada cop més com un camí natural més a seguir més enllà de la formació obligatòria. Així mateix, cal pensar com articular les escoles de noves oportunitats com un itinerari vinculat a la FP.

La resta de persones premiades són Caterina Casado Latorre, Antoni Durán Piñero, Xavier Farriols Sénder, Vicenç Mauri Claret i Àngel Lluís Miguel Rodríguez.

El lliurament va tenir lloc dilluns 26 de novembre de 2018 a l’espai BITAL de L’Hospitalet de Llobregat amb presència dels Consellers d’Ensenyament i Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Bargalló i Chakir El Homrani, respectivament, i del president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano.

Més informació:

Generalitat de Catalunya