L’Hospitalet de Llobregat, 22 de febrer de 2019

La setmana passada va tenir lloc a l’Escola Restaurant El Repartidor El Llindar – Tragaluz una trobada amb les empreses que col·laboren de manera estratègica amb El Llindar: Grupo Tragaluz, Cebado i M Automoción; totes elles empreses de prestigi del seu sector. La seva col·laboració es focalitza en la construcció conjunta dels itineraris formatius de les famílies professionals de restauració, imatge personal i automoció respectivament.

La trobada es va plantejar per valorar la feina feta, però sobretot per plantejar nous reptes de futur. Aquests passen per seguir investigant quina és la millor manera per fer créixer els itineraris flexibles i personalitzats que s’ofereixen. Això vol dir explorar nous escenaris i entorns d’aprenentatge que permetin l’alternança entre formació i treball real, garantint un acompanyament centrat en l’escolta i la responsabilització.

Aquestes aliances es generen des del primer moment que es vol plantejar un itinerari formatiu. Aporten el coneixement fonamental sobre el sector al que ens volem enfocar. Per una banda, fixant conjuntament les competències que els i les alumnes han d’adquirir. De l’altra, amb l’assessorament als serveis d’atenció al públic.

Amb cadascuna es fixen unes línies de treball específiques que poden variar en funció del sector i del context. Però amb totes tres es comparteix la missió i la visió d’El Llindar. Es té molt clar que cal apostar per un projecte conjunt i estable en el temps, els fruits del qual van més enllà de la suma dels beneficis de les parts.

Entendre el treball col·laboratiu com una construcció conjunta i compartida és un dels elements més rellevants i d’èxit de la proposta d’Escola de Noves Oportunitats per la que aposta El Llindar per abordar l’Abandonament Escolar Prematur. Permet oferir itineraris de qualitat amb molts bon resultats, des del punt de vista personal, educatiu, laboral i comunitari.

La trobada va acabar amb el consentiment i el compromís de que hem de seguir treballant per a despertar el desig d’aprendre.