L’Hospitalet de Llobregat, 30 de novembre de 2018

En el marc del projecte de mobilitat internacional NET-NEET, l’Escola Restaurant El Repartidor El Llindar-Tragaluz ha acollit dos alumnes italians durant dues setmanes i ha rebut la visita d’un grup d’alumnes grecs.

El Giacomo Zingale i el Lorenzo Iacobellis es van incorporar a la formació especialitzada de Cuina a El Repartidor i han format part del grup d’alumnes i de les seves activitats formatives. Aquesta ha estat una primera experiència de mobilitat internacional a l’Escola Restaurant que ha servit tant als alumnes acollits com al grup de joves d’El Llindar per compartir coneixements i veure maneres diferents de treballar. La valoració de l’intercanvi ha estat molt positiva i es preveuen engegar experiències similars en un futur no molt llunyà.

D’altra banda, en el marc del mateix projecte, es va rebre la visita d’un grup d’alumnes de grecs de l’escola per a joves amb necessitats educatives especials Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου (EEEEk) de la ciutat de Volos. La restauració és una de les especialitats formatives del centre. L’objectiu era poder compartir coneixements de dues realitats diferents però en la mateixa especialitat formativa.

El projecte NET-NEET és una associació estratègica transnacional entre diferents entitats de formació, administracions públiques i empreses finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea que té l’objectiu de crear una xarxa d’entitats que comparteixin metodologia de gestió del fenomen dels joves que ni estudien ni treballen. Així mateix, busquen promoure projectes de mobilitat dirigits a joves amb baixa qualificació educativa amb l’objectiu de potenciar i enriquir les seves competències clau i habilitats en les àrees i sectors relacionals amb el desenvolupament local, especialment en les petites i mitjanes empreses.