Cornellà de Llobregat, 2 de març de 2020

El projecte El Bus de l’Orientació, elaborat en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, està entre les 13 propostes finalistes de la 4a edició del Desafiament de FabLabs Solidaris que organitza a nivell internacional la Fundació Orange.

Durant tot aquest curs escolar, l’alumnat d’El Llindar està col·laborant amb la Diputació de Barcelona per donar una segona oportunitat a un antic Bibliobus i transformar-lo en una exposició itinerant sobre orientació. Utilitzant la creativitat i les eines de fabricació digital, l’alumnat d’El Llindar i un equip d’artistes han conceptualitzat i estan dissenyant i construint el nou autobús. Aquest bus circularà pels municipis de la Província de Barcelona en els propers mesos.

Des d’avui i fins el dia 30 de març s’ha obert un termini per votar la millor iniciativa. Es pot accedir a través d’aquest enllaç. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc a París. Allà, una delegació de joves i professionals d’El Llindar es trobaran amb joves de la resta de projectes. Podran intercanviar experiències i conèixer la resta d’iniciatives que són igualment interessants.

Aquest projecte s’emmarca en una línia innovadora que fa tres anys va iniciar El Llindar per generar nous entorns d’aprenentatge. En aquest cas, amb la F. Orange s’està investigant com introduir la fabricació digital en els itineraris formatius. Els resultats estan sent molt engrescadors. El Bus de l’Orientació és un bon exemple.