Cornellà de Llobregat, 17 de desembre de 2019

Seguint amb la ferma voluntat de seguir generant coneixement, el passat 3 de desembre, El Llindar va organitzar amb èxit la 2a Conversa Pedagògica, aquest cop titulada “Pensar amb les mans” a la Sala La Cuina de l’Espai Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona. En aquest segona conversa, es va presentar el procés de transformació educativa que està duent a terme l’escola, i després la Marina Garcés, la Susanna Tesconi i l’Aina Tarabini, van compartir reflexions i experiències al respecte, un debat que després es va obrir al públic.

A l’acte, vàrem comptar amb la presència de l’Afredo Vega, President de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, institució que aposta des de fa temps per les noves oportunitats i que ha col·laborat i col·labora estretament amb El Llindar per seguir desenvolupament aquest model d’èxit i qualitat.

La 2a Conversa Pedagògica va suposar una trobada, amb diferents persones vinculades a l’educació i al pensament. En aquest sentit, “Pensar amb les mans” es va construir com a marc de reflexió a diferents àmbits: Aprendre fent, per part de l’escola, per part dels professionals i per part de l’alumnat.

Durant la primera part de l’acte, amb un marc teòric de la Susanna Tesconi, la Mònica Fernández, la Miranda Díaz, la Maribel Denga i la Míriam Flotats, totes elles professionals educatives d’El Llindar, van compartir l’experiència de transformació educativa que s’ha anat desenvolupant durant els darrers 3 anys. Aquesta transformació ha perseguit una major personalització dels aprenentatges de l’alumnat de l’escola, així com una major transversalitat dels espais i propostes educatives que els oferim. No sense reptes, el DIDACLAB és un equip que ha dut a terme una tasca importantíssima d’investigació educativa gràcies a l’aposta institucional que ha fet El Llindar.

Ja a la segona part de l’acte, es va obrir conversa entre la Marina Garcés, la Susanna Tesconi, facilitada per l’Aina Tarabini. Aquest espai va permetre elaborar i construir el relat des de l’experiència educativa compartida per les professionals d’El Llindar. Varen sortir idees destacables vinculades a l’artesania de l’educació contrarestant a la concepció industrial de la pedagogia i que té a veure amb com acollim, fem nostre i compartim l’existència.

L’acte va cloure amb el lliurament del document DIDACLAB – Relatoria de la transformació educativa d’El Llindar i la Memòria del curs 2018-2019.

Més enllà de generar respostes, la segona Conversa Pedagògica d’El Llindar va permetre obrir noves preguntes que ens mobilitzen per seguir aprenent i reflexionant al voltant de la nostra pràctica educativa. I en aquest sentit, ja treballem per fer possible la tercera conversa pedagògica a l’inici del curs vinent.