Barcelona, 25 de novembre de 2014

Ahir dilluns, va tenir lloc al Palau Macaya de Barcelona el lliurament dels Premis a l’inserció laboral Josep Maria Piñol 2014 que atorga la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur en col·laboració amb la Fundació Bancària “la Caixa”. El guardó reconeix una entitat i un projecte innovador en el camp de la lluita con l’atur:

  • Premi a la millor iniciativa innovadora de lluita contra l’atur: Incubadora d’agricultors agroecològics de la cooperativa Tarpuna SCCL.
  • Premi a la trajectòria d’una entitat en la lluita en favor de la inserció laboral: Fundació Privada El Llindar.

En el cas de Tarpuna SCCL, el jurat va valorar que el projecte fomentés l’autoocupació entre persones desocupades de llarga durada. D’El Llindar va destacar la tasca que durant 10 anys porta fent per a millorar l’ocupabilitat d’aquells adolescents i joves que estan despenjats dels circuits formatius reglats.

L’acte va estar presidit pel Sr. Joan Comas, president d’Acció Solidària Contra l’Atur, i pel Sr. Joan Lanaspa, patró de la Fundació Bancària “la Caixa””. També hi va participar el Sr. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, qui va impartir una conferencia en la que va denunciar la greu situació que es viu actualment en relació a l’accés al treball i les condicions laborals, i com això afecta a la dignitat de la persona.

Aquesta va ser la 17ena edició d’uns premis atorgats per una entitat que des dels seus inicis l’any 1981 recolza a altres entitats en la seva tasca de foment de l’ocupació, ja sigui a través de préstecs sense interès, ajusts a fons perdut o amb l’organització d’aquests premis.

Més informació: Fundació Acció Solidària Contra l’Atur