L’Hospitalet de Llobregat, 13 d’abril de 2018

El Llindar continua amb la voluntat de buscar escletxes per a fer prioritària la necessitat de polítiques educatives que impulsin pedagogies generadores d’aprenentatges rellevants emmarcats en el context d’equitat i igualtat d’oportunitats. Amb aquest objectiu, El Llindar va encetar el passat dimarts 10 d’abril un cicle de Converses Pedagògiques. En aquesta primera es va presentar l’estudi L’èxit més enllà del rendiment de la Dra. Aina Tarabini (Universitat Autònoma de Barcelona), i després hi va haver una conversa entre ella i el Sr. Eugenio Díaz (Fundació Cassià Just), conversa que després es va obrir al públic.

A l’acte vam comptar amb la presència de Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat; Jaume Graells, regidor d’Educació de L’Hospitalet; Miquel Àngel Essomba, Comissionat d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona; Jèssica Albiach, Diputada del Parlament de Catalunya; Lluís Font President del Consell Escolar de Catalunya i Diputat del Parlament de Catalunya;  Aleix Gavarró, Subdirector General d’Ordenació Curricular de la Generalitat de Catalunya, d’entre altres.

Totes les intervencions van deixar palesa la importància d’una proposta educativa com la d’El Llindar, que parteix de la subjectivitat de cada jove per construir un projecte formatiu, laboral i vital que mesura el seu èxit tenint en compte altres dimensions a banda del rendiment acadèmic: l’adhesió, l’equitat, la transició i l’impacte. Es va posar en valor un projecte que ha pogut anar creixent i consolidant-se gràcies a la suma d’aliances, esforços i la cooperació entre el sector públic, l’empresa privada i les iniciatives socials. Així mateix, es va destacar la voluntat decidida d’El Llindar per invertir en temps de conversa i orientació de l’equip professional, la necessitat de la conceptualització del model, el desig de ser una escola.

Més enllà dels aspectes metodològics, es va coincidir en la urgència de garantir la sostenibilitat d’aquest tipus d’iniciatives, i per fer-ho buscar l’encaix en el sistema educatiu. Fins i tot, es podria anar més enllà i trobar la manera per a que aquest èxit educatiu pogués transformar-se en un èxit social.

L’acte va cloure amb el lliurament del document CONMIGO no vas a poder: Experiència metodològica d’El Llindar i una copa de vi servida per l’equip de joves de l’Escola Restaurant El Repartidor El Llindar – Tragaluz.

Després d’aquesta primera conversa, El Llindar ja treballa en organitzar una segona, molt probablement a l’inici del curs vinent.

 

Informació relacionada