Durant el recent acabat curs escolar 2016-17, al parc de Les Planes de l’Hospitalet de Llobregat s’han desenvolupat tres projectes participatius en els quals la Fundació El Llindar hi ha participat junt amb altres centres educatius i entitats. Els projectes han estat impulsats per l’AMB, l’Ajuntament de L’Hospitalet i centres educatius de la ciutat.

Els alumnes d’El Llindar que han participat en aquest projecte han estat els del Programa d’Adaptació Curricular (PAC), provinents dels instituts Eugeni d’Ors, Eduard Fontserè, Margarida Xirgu, Rubió i Ors, i Torras i Bages. La proposta ha partit del model d’aprenentatge i el servei (APS), mitjançant el qual els i les alumnes han fet un servei a la comunitat establint un vincle amb el seu entorn, tot millorant-lo i conservant-lo.

El projecte ha consistit en l’elaboració d’unes joguines per a la Jugatecambiental de Les Planes, espai d’aprenentatge mediambiental basat en el joc i pensat pels més petits. Cada grup ha elaborat una joguina diferent, entre les què es troben un teatre de titelles, un laberint, un Twister, un Memory i un Quatre en ratlla, totes elles pensades per nens de 0 a 8 anys.

Amb aquesta bonica vivència, els alumnes han posat en pràctica l’aprenentatge que han fet al llarg de l’any a El Llindar en un projecte amb un gran valor per a la comunitat. En definitiva, una gran experiència on tothom guanya.