Itineraris formatius

Dissenyem entorns d’aprenentatge diversos, pensats per garantir que adolescents i joves puguin traçar els seus itineraris individuals, en alternança entre formació i treball real, per adquirir les competències bàsiques, tècniques i transversals que garanteixin el seu creixement personal i professional.

Els itineraris estan pensats per oferir a cada jove un camí de transició cap a la vida adulta, el retorn al sistema educatiu o l’entrada al món laboral. Així, poden transitar entre diferents ofertes formatives, des d’una ESO personalitzada i flexible, fins a una Formació Professionalitzadora Especialitzada (Nivell 2).

Es treballa amb grups reduïts, d’entre 10 i 15 persones. Cada jove rep l’atenció i el seguiment d’un/a educador/a de referència que l’acompanya i l’orienta en tot el seu procés. La selecció de joves i adolescents per als diferents programes es fa per competències.

Un dels valors dels programes és la incorporació de manera transversal d’una orientació i d’un acompanyament subjectiu molt personalitzat i integrador. Està enfocat a la construcció del projecte vital, formatiu i professional dels adolescents i joves, des d’un punt de vista educatiu i de creixement personal. Es treballa la seva transició a l’ensenyament post-obligatori i s’incrementa la seva ocupabilitat per accedir amb millors condicions al mercat laboral.