Serveis amb Joves

serveisL’Àrea de Serveis amb Joves està pensada per allargar la formació professionalitzadora de joves, al temps que se’ls garanteix una experiència de treball real a través de serveis amb valor social a la ciutadania, entitats, empreses i administracions del Baix Llobregat i Barcelonès Sud. Se’ls prepara en el seu trànsit al món laboral, assolint les competències necessàries per fer-ho amb èxit.

Està formada per un conjunt d’iniciatives formatives que integren, sota el model de l’economia social de lluita contra l’atur, projectes de negoci:

Els i les joves alternen la formació professionalitzadora (Nivell 1 i Nivell 2) amb experiències laborals en ambients de treball reals. De manera transversal se’ls ofereix un servei d’acompanyament i orientació laboral. D’aquesta forma, allarguen i perfeccionen la seva formació, garantint una major connexió amb el món laboral, i facilitant així la seva posterior incorporació i/o la tornada a l’entorn formatiu. Aquest darrer servei també està pensat per a les empreses.

serveis_fases

El model està pensat per desenvolupar-se en tres fases:

  • Fase I: Formació Professional Inicial Qualificada i Especialitzada (Nivell 1 i 2)
  • Fase II: Aprenentatge al lloc de treball. Beques formatives de pràctiques
  • Fase III: Contractes laborals de formació als Serveis.

Els Serveis amb Joves tenen una repercussió més enllà dels propis joves. Es potencia la complicitat i la implicació dels agents púbics, socials, empresarials i a la pròpia ciutadania. Això té lloc quan s’uneixen com a socis del projecte, o quan contracten els nostres serveis. Aquests últims s’ofereixen a particulars, administracions, empreses i entitats socials, principalment de l’àmbit local.

 En resum, amb els Serveis amb Joves:

  • Es garanteix la capacitació professional i s’amplia la formació professional
  • Es creen oportunitats de treball amb contractació directa o indirecta.
  • S’ofereixen serveis amb valor social a la ciutadania de qualitat, econòmics i amb valor afegit.