Cornellà de Llobregat, 20 de juny de 2017

Any rere any, El Llindar segueix desplegant el seu model de Centre Educatiu de Noves Oportunitats, i això queda ben palès quan arriba el mes de juny. Enguany són 407 alumnes els què tanquen el curs acadèmic 2016-17. D’aquests, el 35% són alumnes que han cursat un curs del tram educatiu d’ESO Flexible i Adaptada, la majoria dels quals continuaran els seus itineraris formatius el curs vinent a El Llindar. La resta havia iniciat o prosseguit itineraris de Formació Professional Inicial en alguna de les famílies professionals que ofereix l’entitat: Imatge personal, Restauració, Manteniment d’edificis, Vivers i jardins, Automoció, Gestió o Comerç. Com amb els anteriors, molts dels alumnes que han fet un primer any, seguiran durant un segon any. La resta faran el pas a cicles formatius o al món laboral.

Per a celebrar la finalització d’aquest any escolar, aquest matí s’ha portat a terme una cloenda al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat, que es suma a la que es va fer pels 70 alumnes del Programa d’Adaptació Curricular de L’Hospitalet el passat 6 de juny. L’acte s’ha obert amb les paraules de benvinguda de la Directora General d’El Llindar, Begonya Gasch Yagüe, seguides dels parlaments de la Directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), la Sra. Mercè Garau i Blanes i de la Directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, la Sra. Núria Vallduriola Calbó. Amb les seves paraules han tenyit d’emoció i esperança el present i futur d’aquests joves. També hem comptat amb la presència de la Tinenta d’Alcalde i Regidora Delegada de l’àrea d’Educació i Política Social, la Sra. Montserrat Pérez Lancho. Després de l’entrega d’orles als alumnes, s’ha donat pas a un aperitiu durant el qual s’ha acomiadat el curs i donat la benvinguda a l’estiu. Cal destacar com a positiu que no han pogut participar la totalitat dels i les joves, ja que alguns estan fent pràctiques en empreses i altres treballant.

El Llindar treballa per oferir itineraris formatius més llargs als habituals, flexibles i que alternen formació de qualitat i certificada amb treball en ambients reals, amb un acompanyament personalitzat molt potent. La suma d’aquests dos elements s’està demostrant fonamental per fer front a l’abandonament escolar. A El Llindar els alumnes reconeixen que han trobat una motivació per a seguir formant-se i reenganxar-se al sistema educatiu, perquè malgrat procedir d’itineraris erràtics on havien perdut el desig d’aprendre, són nois i noies que no volen fracassar i que tenen ganes d’aprendre.

De tots els joves, 260 alumnes majors de 16 anys ho han fet a través del Programa de Noves Oportunitats de Garantia Juvenil que ha impulsat el Servei d’Ocupació de Catalunya pels anys 2016 i 2017. En total, des del seu inici el gener de 2016, 360 joves han passat per aquest programa.