cebado mas 3Cornellà de Llobregat, 23 maig 2014

El passat dijous 22 de maig, el president de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Artur Mas, i la Consellera d’Educació, l’Honorable Sra. Irene Rigau, van visitar la Fundació El Llindar. A través de les diferents aules i tallers professionalitzadors, van poder copsar de primera mà el model proposat d’Escola de Segona Oportunitat de lluita contra l’abandonament escolar i en favor de la millora de l’ocupabilitat d’adolescents i joves.

La Consellera Rigau va declarar que la voluntat del seu departament és “redissenyar tots els recursos disponibles per donar forma als centres de segona oportunitat com El Llindar i que tots els joves puguin tenir l’educació adequada a la seva situació”. Va afegir que “aquest centre és un far que il·lumina a aquests joves. Els hi diu que poden venir aquí si tenen algun problema en el seu itinerari formatiu”.

La directora del centre, Begonya Gasch, va afegir que “es possible tenir un únic sistema educatiu amb escoles diferents que proposin itineraris personalitzats”.

El model d’Escola de Segona Oportunitat proposat per El Llindar ofereix alternatives metodològiques innovadores, basades en l’orientació educativa i personal, per tal de que adolescents i joves s’incorporin de nou al sistema educatiu i ampliïn les seves possibilitats d’ocupabilitat en al mercat laboral. Els itineraris adaptats i flexibles, l’acompanyament subjectiu, l’alternança entre formació i treball i les aliances estratègiques l’àmbit de l’educació, la salut mental (amb la Fundació Cassià Just) i l’empresa (amb Cebado) són eixos essencials per a que els adolescents i joves afrontin la construcció personal, incrementin de competències professionals i, al final, millorin la seva ocupabiliat.

Per a la Fundació El Llindar ha estat un orgull poder mostrar in situ la feina que porta realitzant dia a dia des de fa 10 anys.

Més informació